Genombrott i Göteborg för sundare skolmat

2011-11-25

Verklig FRAMGÅNG på Sveriges FRAMSIDA skulle man kunna säga. Nu kan verkligen barnen välja, och väljer troligen röd mjölk och Bregott i stället för lättmjölk och LÄTTA. I inslaget här från P4 Göteborg kan man höra enigt och högröstat JA till röd mjölk. Läs reportaget från P4:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=4821060

Jag la in en kommentar under artikeln från P4:

Grattis alla barn o föräldrar i Göteborg

Vilket genombrott! Både för hälsan och ekonomin.
Vi, KONSUMENT-FORUM, har räknat på både mjölken och margarinerna. Det finns alltså inga fördelar med lättvarianterna, bortsett för palmoljan och överdosen av Omega-6 om nu någon tror att det är fördelar.
Utbytet av mjölken från lätt till röd, fet, gör att barnen står sig 20 minuter längre och det kan vara precis vad som behövs för att inte gå och köpa Cola, chip, godis o dyl. Det kostar dessutom inget i pengar att byta, bara fördelar.
När det gäller lättmargarinerna är det faktiskt billigare med smör och bredbara smörprodukter, när man räknar bort vattnet i lättmargarinerna och jämför energin och vad man faktiskt får för pengarna. Hälsomässiga vinster dessutom. Ange om du vill läsa mera på bloggen genom att välja kategori ”Skolmat”
Läs mera om detta på bloggen: https://bengtingerstam.wordpress.com/2011/10/24/mjolken-en-karnfraga-i-skolorna/

Bengt Ingerstam,

2011-11-25 13:38

Följ utvecklingen om skolmaten via bloggen och välj kategori skolmat för att enbart läsa relaterade inslag.

2 Responses to Genombrott i Göteborg för sundare skolmat

  1. […] NYTTIGARE MAT I SKOLAN – KONSUMENT-FORUM gratulerar Göteborgs elever framförallt, men även de föräldrar som kämpat lokalt för att få tillbaka valfriheten när det gäller mjölk och matfett. Detta är det största genombrott i frågan om skolmaten så nu är det bara att hoppas att det smittar av sig över hela landet. Det är ju konstigt att barnen fått välja varmrätt, vad de önskat på salladsbordet, men tvingats dricka lättmjölk och bre LÄTTA på mackorna och ingen valfrihet har tolererats. Läs mera här – där finns länk till artikeln ifrån P4 https://bengtingerstam.wordpress.com/2011/11/25/genombrott-i-goteborg-for-sundare-skolmat/ […]

Lämna en kommentar