Att göra VATTEN ”nyttigare”

2011-11-23

Ja det kanske inte är den egentliga orsaken, men en del producenter har alltid velat påskina det, inte minst Coca Cola. Vid en snabb översikt på dryckesmarknaden och jämförelse med bara ett par år tidigare, framgår att antalet mineral-, käll- och bordvatten har minskat påtagligt. Det syns på vår prisjämförelse som vi presenterar för medlemmarna i dag i aktuellt medlemsbrev.

Vitamin Well är ett relativt ungt företag i ”vattenbassängen” som irriteras över att Livsmedelsverket har haft synpunkter på deras produkter, i synnerhet en del felaktiga påståenden i marknadsföringen. Nyhetsbrevet Food Monitor rapporterar om turerna mycket informativt, så vi citerar direkt:

http://www.foodmonitor.se/index.php/bransch-a-produktnytt/1-bransch-a-produktnytt/1089-vitamin-well-vill-fa-stopp-pa-livsmedelsverkets-negativa-kommentarer

Det är därför lämpligt att en konsumentorganisation yttrar sig och ger företaget sina synpunkter? Dels ligger priserna runt 28-40:- litern och man kan misstänka att det blir

dyra vitaminer och bättre ur klimatsynpunkt vore att enbart skicka runt piller i stället för vatten!.

Tyvärr vänder man sig till en ung kategori som okritiskt går på vad som helst och med argumentet ”vitamin” går köparna lättare på det. Säljes bara i halvlitersflaskor för att ligga under 20:- och inte väcka någon kritisk tanke. Troligen hade de inte gått att sälja i literflaska för 40:-.

Du som läser detta i bloggen kan antingen skicka ett kort mail till b.ingerstam@konsumentsamverkan.se  och svara bara minst ”ja till ,,,,” eller ”nej till Vitamin Wells drycker”. Vill du utveckla det går det bra, efter rubriken. Du kan också gå in på Facebook ”Konsumentsamverkan” och ”gilla” eller/och kommentera, så får vi en god bild över konsumenternas inställning. Sprid vidare genom att ”DELA” länken hit så många fler får chansen att läsa.

Så kan vi i alla fall meddela Vitamin Well en ”konsumentuppfattning.

Skulle företaget fällas av SLV platsar de ju också på ”LJUGARBÄNKEN”

https://bengtingerstam.wordpress.com/2011/11/17/ljugarbanken/

Var med och gör din röst hörd via oss

Lämna en kommentar