DJUNGELTELEGRAFEN i Sociala media

Lite idéer om DJUNGELTELEGRAFEN

Hur sprider vi bäst idéer och information utan att behöva annonsera eller gå via kändisbloggar som säljer sig för pengar?

Vi som idéell organisation med små resurser har all anledning att använda oss effektivt av just de sociala medierna, FACEBOOK, TWITTER m fl.

Lite smått har vi börjat men behöver hjälp av intresserade att medverka i utvecklingen och även utveckla idéerna. Vi har också märkt att kunskaperna är bristfälliga hos många när det gäller att t ex DELA på Facebook. Hit har vi kommit:

Bortsett ifrån den gamla kända möjligheten till kommunikation, att kopiera och dela ut papper, kan vi idag via e-post skicka vidare ett antal mail till de vi vill nå, enkelt bara kopiera en text eller en länk och lägga i mailet eller skicka dokumentet som bilaga eller uppge en länk. Du lägger upp en egen sändlista för de du vill nå med upprepade mail.

Mer än hälften av oss medborgare (35% av våra medlemmar) är med på FACEBOOK och har egen krets av ”vänner”, som du kan nå genom att lägga ut ett meddelande så dina vänner kan läsa eller skicka ett meddelande (max 20) till dina ”vänner” och där finns också möjligheten att ”DELA” genom att kopiera ett viktigt meddelande och lägga på din Facebooksida och uppmana dina vänner att sprida vidare genom att ”DELA”.

Vi har just nu lagt ut som evenemang på FACEBOOK ”RÄDDA KONSUMENTSAMVERKAN” och lagt det till den 25 maj. 25:e därför att då får alla sin lön och visst får då en extra 100-lapp plats också.

  1. Kopiera, inklusive länk eller ta bara länken och skicka ut via e-post till dina mail-vänner. Lägg upp en sändlista för just sådana ärenden.
  2. Kopiera, om förtexten är viktig ta hela texten med länk men inte den öppnade länken, annars kan man bara ta länken från vår FACEBOOK sida och kopiera in det på din FB-sida i rutan för dina meddelanden. Klicka sedan på DELA och du får ut det precis som det låg på vår Facebook sida. Om du däremot klickar på ”dela” under meddelandet på vår sida så kommer det upp på din sida enbart som länk och texten i det länkade dokumentet, utan vår introducerande text. Väljer du det alternativet bör du komplettera med egen text .

Nu kommer andras kunskaper in här, vi behöver hjälp för att utveckla tekniken, så vi kan nå många, ofta och att många hjälper till och delar vid olika tillfällen. Så skapar vi ett dokument som går att ladda ner för de som vill ha det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: