SOCKRET ÄN VÄRRE

2013-04-22

KOMBINERAT MED FETT

KATASTROF

Mycket instruktiv föreläsning på webben, börja med den

FÖRELÄSNING av Prof Göran Petersson

http://webbtv.media.fnf.nu/15/kost_och_halsa/2

KÖTT

POTATIS

BRÖD

Val av bättre kost för hälsa

Nötkött och fläskkött har en för människan närmast idealisk sammansättning av aminosyror och fettsyror från ett högt innehåll av protein och fett. Både bröd och potatis med mycket stärkelse ifrågasätts däremot när det står klart att kolhydrater ligger bakom kostkatastroferna med fetma och diabetes.
För potatis bidrar finfördelade, ugnsupphettade och friterade moderna varianter med högt GI mest till dessa problem. Än värre effekter medför bröd och andra produkter gjorda av näringsfattigt vetemjöl med dess lättspjälkade stärkelse. Kokt potatis och grovt rågbröd är mindre dåliga traditionella val.

Detta avsnitt har tagits med för att belysa just kombinationerna med snabba kolhydrater som potatis och bröd

http://publications.lib.chalmers.se/records/fulltext/local_163949.pdf

Mer kommer att matas in här som just belyser komplexa samband där socker ingår

KONSUMENT-FORUM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: