Hysteriska prisskillnader mellan butiker

2012-06-10

Pengarna du spenderar genom att betala för höga priser i vissa butiker är bortkastade pengar, pengar du inte får någon valuta för och som går helt i fel riktning med tanke på hållbar utveckling, såvida du inte bor i glesbygd och inte har någon valmöjlighet. Men bortslängda pengar, vad det än beror på är bortkastade pengar som måste ”arbetas in igen”.Det är våra pengar, vår tid och vår hälsa och framtid som vi nu ska bestämma  bättre över!

Med styckpriser i stora bokstäver gömmer man sanningen. Man plockar ner ett spetskålshuvud för 24:90 i sin vagn utan att reagera. Prisintervallet 20:- till 29:95 är tacksamt, för många tänker inte till och därför anpassas många produkter till just det intervallet. Titta lite i affärerna får du se.

Det fanns  i annan butik spetskål, samma dag, för 25:90 per kilo. Spetskål ska inte säljas per st, de varierar ju kraftigt i storlek.

I en annan butik, samma dag spetskål för 29:90 kilot. Observera hur man anpassar priset inom prisintervallet 20: till 29:95!!!

Svenskmärkningen är troligen fel också. Vid den tidpunkten fanns troligen ingen svensk spetskål, om den över huvud taget finns ens nu när detta skrivs. Ha alltså ögonen på skaft men också det sunda förnuftet.

Vid ett tillfälle gjorde vi en översikt och jämförde tre butikers kilopriser för frukt och grönt. Lägg märke till de stora skillnaderna och hur mycket man kan tjäna på att jämföra och lära sig var man normalt ska handla om man inte kollar varje gång. Priserna, min och max, ligger i texten i detta dokument, skillnader ända upp till 180 %. Fänkål ligger ALLTID i en viss butik på 39:90, men de andra har varierat beroende på säsong. Den butiken köper jag aldrig frukt och grönt i.

https://bengtingerstam.wordpress.com/2011/12/15/ogat-pa-marknaden/

Medlemmar har tillgång till ett stort dokument RESURS-INDEX där mycket intressanta jämförelser kan göras, också mellan butikerna och olika produkter inom sitt segment.

I bloggen kan man söka på t ex kategori PRISJÄMFÖRELSER och hitta en del som lagts ut öppet

https://bengtingerstam.wordpress.com/category/matpriser/

Länk till bloggen: https://bengtingerstam.wordpress.com/

för mer info i Facebook på dessa sidor:

Bengt Ingerstam     KONSUmindre      Konsumentsamverkan

Stöd oss

KONSUMENT-FORUM
Box 88, 577 22 HULTSFRED Tel 0495-413 15, 070-604 77 25
E-post: konsument-forum@konsumentsamverkan.se
Hemsida: http://www.konsumentsamverkan.se
Org.nr: 833222-5803 Plusgirokonto: 35 03 71-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: