Var med och sprid konsumenternas röst och konsumentinflytandet

2012-04-19

Ett klart lysande ljus i den dunkla informationsmassan vi drunknar i

Det är väl ingen som förnekar att vi konsumenter har friheten och rätten att välja och även veta vad vi verkligen köper och betalar för.

Att vi ska få information om vad som är bra för oss och hälsosamt för oss, är däremot ingen självklarhet. Många är de som vill övertyga oss, i reklam, information på paketen, i böcker, tidningar och på bloggar och via en ofantlig mängd Facebooksidor, där man inte alltid avslöjar vem som ligger bakom. Informationsmassan är enorm och det är svårt att veta vem som informerar och vem man kan lita på.

Detta är vad vi hjälps åt med, att nu skapa underlag för att lättare kunna välja. Vi bygger tillsammans upp denna informationssatsning, där avsändaren eller de vi refererar till, alltid redovisas öppet. Ett flertal medarbetare kommer till, som brinner av att förmedla ”sanningarna” så gott det går och andra som kommenterar, granskar och berömmer eller kritiserar, alltid öppet. Närmare sanningen kan vi inte komma, många medvetna konsumenter tillsammans och ingen enskild person eller annat särintresse ligger bakom, inga reklampengar heller.

En helt fristående och objektiv konsumentorganisation, som i mer är 20 år har arbetat för att bygga upp detta, ligger bakom. Efter många episoder, med eller utan statliga pengar och deras krokben, bygger vi nu vidare, enbart med medlemmarnas stöd. Vi gör det och bestämmer tillsammans inriktning och målsättning.

Man får ett periodiskt medlemsbrev, c:a 2 per månad, per e-post. Man får sporadiska meddelanden för brådskande och mycket aktuella händelser, tillgång till medlemssidor som är låsta för allmänheten, t ex tester och analyser, tillgång till tidigare medlemsbrev, möjligheten att vara med i produkttester och mycket mer allteftersom det utvecklas.

Vi söker, sorterar, granskar och kommenterar

Centralt och med frivilligt deltagande görs en omfattande sökning av fakta, sortering av fakta från både forskning och öppen information, utvärdering av detta material, som rimligen inte var och en själv orkar med. Via våra kanaler, medlemsbreven, hemsida och blogg samt Facebook kommuniceras detta ut i första hand till medlemmarna och sedan vidare öppet utåt i blogg och Facebook. Mängden av denna information blir väsentligt mindre än all den information som i dag flödar på nätet, osorterad, ogranskad och oidentifierad. Citeras andra källor följer oftast kommentarer med, ur rent konsumentperspektiv.

Vi registrerar enbart e-postadresserna för dessa nya medlemmar, som själva betalat. För de som får medlemskapet i gåva gäller att givaren informerar mottagaren. Sedan följer automatiskt den löpande informationen.

OBS!  Det är upp till dessa medlemmar att informera om ev. byte av e-postadress, p g a omöjligheten att offra tid på efterforskning.

Efter 12 månader kommer avi om avgift för fullt medlemskap 200:-.

Så nu är det bara att bestämma om du vill vara med och bygga vidare för en starkare konsumentröst

och omgående betala in de 100:-  till  Plusgirokonto: 35 03 71-1 (Konsument-Forum)

(uppge mottagarnas e-postadress)

Allmän information:

Länk till bloggen: https://bengtingerstam.wordpress.com/

för mer info i Facebook på dessa sidor:

Bengt Ingerstam     KONSUmindre      Konsumentsamverkan

Stöd oss

KONSUMENT-FORUM
Box 88, 577 22 HULTSFRED Tel 0495-413 15, 070-604 77 25
E-post: konsument-forum@konsumentsamverkan.se
Hemsida: http://www.konsumentsamverkan.se
Org.nr: 833222-5803 Plusgirokonto: 35 03 71-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: