Viktigt om vår hälsa och frihet och rollen som konsumenter!

2012-04-06   uppdaterad  9 april kl 01:45

En fantastisk och skakande film som visar hur samhället fungerar men också pekar på möjligheterna med utvecklad egenvård! En viktig investering av en dryg timma i ditt liv.

A new way to see food – Food Matters – full documentary

http://www.youtube.com/watch?v=sGkQ_6KWNhA&feature=related

Citerar ett uttalande i filmen:

Sluta vara patient, ta ansvaret för din egen hälsa!

Har tagit fram ett äldre förslag till en kampanj för hälsa och välbefinnande, som bifogas här http://www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/vard/vardinl.html

Kampanjen planerades med titeln ”Den naturliga vägen  http://www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/vard/dnvintro.html

Detta är en av de mest tankeväckande filmer jag sett och önskar att alla skulle få se just denna film  här.

http://www.youtube.com/watch?v=sGkQ_6KWNhA&feature=related

Den sammanfattar många av de stora frågorna och varför god hälsa i och för sig är viktig men ger inte de stora pengarna för näringslivet. Därför motarbetar läkemedelsindustrin t ex användningen av C-vitamin och alla försök att själva ta hand om vår hälsa med nyttig mat, vitaminer, antioxidanter, närproducerat och ekologiskt, hälsosamma kostråd m m. Samröret mellan industrin och myndigheterna är uppenbart. Därför måste vi bygga upp en fri konsumentorganisation, som inte styrs av statens pengar eller myndigheternas pengar som t ex Lantbruksdepartementet styr via Jordbruksverket med sina ”Sverige nya matlandet” – pengar som i stort sett bara gått till näringslivsprojekt, samtidigt som ministern röstar för GMO inom EU. En en kampanj för ett stoppa GMO skulle säkert inte gillas eller ges några pengar.

Som situationen är finns ett viktigt behov av medlemsfinansierade fristående organisationer, som t ex finns inom miljöområdet, som driver opinioner och försöker vara en motvikt till aktiviteter från näringslivet och staten i samförstånd.

Myndigheter som Konsumentverket och Livsmedelsverket har inte några stora opinionsrörelser som utgör den motkraften idag, vilket skulle behövas. Några frågor som verkligen behöver få stark opinion är kostråden och fettdebatten, som direkt omfattar hälsofrågorna. Konsumentverket kanske inte agerar så öppet, men alla våra anmälningar för vilseledande marknadsföring för margariner har negligerats av KOV, även vår jättestora anmälan för något år sedan – de avskrev anmälan utan ens att ha tagit kontakt med UNILEVER. De påstår att de haft kontakt med Livsmedelsverket, med därifrån förnekas att de gett några synpunkter.

Alla våra ansökningar om verksamhetsstöd eller projektanslag har med synnerligen tveksamma och godtyckliga motiv avslagits från Konsumentverket, med klara signaler att man gör allt för att hindra att en fri organisation ska kunna byggas upp och existera, man styr med pengarna.

Därför är det angeläget att vår organisation ska kunna byggas ut med medlemsstöd, för att bibehålla friheten från ”särintressen” och friheten att våga vara den opinionsrörelse vi behöver i förhållande till staten och dessa myndigheter.

Alla klagomål om hur illa det ser ut, klingar tomt om man inte inser vikten av att skapa en RÖST. Mängden sidor på FACEBOOK visar vilka enorma behov det finns för opinion, de är bra, men det räcker inte med Facebook-opinionen, det är en fantastisk form för spridning av information oss konsumenter emellan, men det krävs också en mera organiserad form, lika väl som vare sig Naturskyddsföreningen, Greenpeace eller WWF kan operera enbart med Facebooksidor. Alla medlemmar eller allmänheten använder sig heller inte av Facebook! Det krävs en stab av kunniga personer och en organisation som kan ”medagera” i debatten på ett organiserat sätt. Samma gäller media, vissa organisationer hörs mera, medan Facebook-aktioner sällan kommer med. Det är bara att inse.

Men det hindrar inte att man också behöver vara verksamma på de nya sociala medierna för att sprida ocensurerad information, vi har inte haft det tidigare! Vi har tidigare bara haft bearbetad information som våra traditionella medier ibland skriver om, inte alltid korrekt och inte heller med välgrundad information.

Som konsumenter är vi de flesta, alla i landet boende, kvinnor eller män, barn eller äldre och med eller utan rösträtt. Vi är en stor grupp, som borde vara tyngre tillsammans än alla andra grupperingar som t ex pensionärer, kvinnor eller hundägare, föräldrar eller jägare. Men vi är inte där än, men kämpar för det. Det finns alltför många intressen som inser kraften bakom organiserade konsumenter och det är delvis förklaringen bakom motståndet från både näringsliv och myndigheter. Men trögheten beror också till stor del på att många konsumenter inte inser möjligheterna eller behovet och vikten av att organisera oss.

När du sett filmen FOOD MATTERS, länkad ovan, ser du säkert behovet för mer och större aktion för att ta initiativet, som man också påpekar i filmen, för att värna om vår egen hälsa och därmed också vår egen ekonomi och livskvalitet, som också kommer att gynna vårt gemensamma med mindre kostnader för ”hälso- och äldrevården”.

Ta tag i detta NU. Som medlem får du löpande information via medlemsbrev, medan alla kan läsa Bloggen och Facebook. Lokala grupper kan utvecklas, för gemensamma aktiviteter, aktioner, uppvaktningar och föreläsningar, beroende på medlemmarna själva.

Bli medlem! Bli del i “rörelsen” för en bättre värld, hållbart samhälle och bättre egen hälsa och ekonomi!

https://bengtingerstam.wordpress.com/2012/03/15/tank-om-vi-vore-100-000-medlemmar-2/

Ett annat sätt att sprida denna aktion är att ge bort ett Gåvomedlemskap http://konsument-forum.se/TI/KOF3gavaallmant.rtf
samtidigt meddelar du oss namn, adress, e-postadress till mottagaren och ange ditt betaldatum. Vi skickar boken och bekräftelsen.
Du skriver ut gåvobrevet och skickar eller ger det till mottagaren.

Inbetalningar för Gåvomedlemskap och övrigt stöd betalas till

Plusgirokonto: 35 03 71-1 Konsument-Forum

Länk till starten för bloggen: https://bengtingerstam.wordpress.com/

för mer info i Facebook på dessa sidor (klicka på den du vill läsa):

Bengt Ingerstam     KONSUmindre      Konsumentsamverkan

Stöd oss

KONSUMENT-FORUM
Box 88, 577 22 HULTSFRED Tel 0495-413 15, 070-604 77 25
E-post: konsument-forum@konsumentsamverkan.se
Hemsida: http://www.konsumentsamverkan.se
Org.nr: 833222-5803 Plusgirokonto: 35 03 71-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: