En tia mer – glaset ”på köpet”

2011-12-21

Det var dags att griljera skinkan och då ville jag göra det med den klassiska Slottssenapen – och den var slut. Alltså till affären för att handla. ”Rubbad” som jag är, kunde jag inte låta bli att titta efter jämförpriset – 85:86! Så fanns samma senap, Slotts Original från Unilever även i stående plastflaska för – hoppsan – 30:41 – under halva priset! Senapen i ”glaset” var alltså 182 % dyrare.

Till höger Slotts i plast 14:90, i glas för 24:90 samt  Eldorado för 6.90  och Druvan för 14:90, fattas COOP  för 12:90  (priser per fp!)motsvarande respektive kilopris: 30:41, 85:86, 13:20, 29:80, samt COOP 25:80.

Jovisst, men det var ju ”bara 24:90 för glaset” och så får man ju ett dricksglas ”på köpet”. Ja det är så producenten vill att man ska resonera, helt enkelt inte vara kritisk. Man handlar ofta okritiskt  i prissegmentet 20:- till 29:90 och mycket ofta anpassar producenterna förpackningsstorlekarna för att ligga i detta segment och helst på 26:90 – det nya ”MAGISKA PRISET” efter förra decenniets 19:90. Kolla i butikshyllorna och du ska hitta massor av just 26:90 priser. Återkommer med en närmare analys senare, men börja kolla! Mängder av sådana produkter, billigt, hamnar ju i vagnen, men sen blir man förvånad att ”det blev så mycket” när du ska betala summan av allt det ”småa”

GOD JUL och hoppas din skinka blev riktigt god och att du valde en skinka från en f d glad gris.

Bengt

PS: vill du läsa mer av det som ligger på hemsidan om senap, tidigare test o s v? Klicka in på:

http://www.konsumentsamverkan.se/konsumentnyckeln/Prisjamforelser/senapdec09.htm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: