Jamie Oliver försökte förändra Ameikas skolmat

2011-12-05

Se serien på You Tube, det berör!

Hittade en serie om Jamie Oliver´s förök att ändra skolmaten i USA. Detta avsnitt var inte det roligaste men troligen representativt för mötet med skolmatsregementet och ett revir som inte ville ändra på något, kolla här och följ serien. Han var gråtfärdig och det känner vi också ibland när vi som konsumenter och föräldrar kämpar uppriktigt för en näringsriktigare och hälsosammare skolmat. Vi begär inte en revolution, bara att man lyssnar och gör som barnen och föräldrarna vill, återinför fetmjölken och smör o bredbara smörblandningar, t ex Bregott, det kostar inget extra men barnen står sig 20 minuter längre. Läs tidigare inlägg under kategori ”skolmat. Varför ta strid för något så enkelt? Vad ligger egentligen bakom? Gör det nu, innan de 5 miljonerna ska spenderas.

Klicka på länken. http://www.youtube.com/watch?v=vXaeKL87CcY&feature=related

följ arbetet på Bloggen men också på Facebook under ”Bengt Ingerstam” eller ”Konsumentsamverkan” och ställ upp bakom oss via KONSUMENT-.FORUM

https://bengtingerstam.wordpress.com/2011/11/03/konsumentaktion-for-att-nagot-ska-handa/

3 Responses to Jamie Oliver försökte förändra Ameikas skolmat

 1. annelie skriver:

  Man kan verkligen undra varför ska man behöva strida för något så självklart som naturligmat i skolan, Kan förstå hans frustration om han försökte förändra skolmaten i USA…… Det är som att utkämpa en strid med jätten goliat.

 2. Apråpos Jamie Oliver.
  Ensam är inte stark. Att kämpa mot människor som som i stället för att använda sitt förnuft avhänder sig eget ansvar och skyller på guidelines, känner vi igen från strider med kostchefer här.
  Det är samma reaktionen vi möter när vill att barnen skall ha rätt att välja helmjölk och smör/bregott i skolan. ”Guidelines” är precis vad de säger riktlinjer inte tvingande lag.
  Vårt Livsmedelsverk har inga sanktioner vad jag vet om vi inte rättar oss efter deras råd som bara är råd!

  Är det de farliga grupptrycket och skråandan som får många kostchefer att tro att konstgjort fett och avfettad mjölk är bättre för barn än naturliga produkter. Det är både bekvämt och ger status år professionen att man har nationella riktlinjer att följa.
  Men vi är många tänkande och pålästa föäldrar som har makt att påverka.
  Låt oss då göra det!
  Jag vet att många tänkande kostchefer inte vågar eller vill vara illojala mot kolleger skulle välkomna ett ordentligt tryck från föräldrarna. Vi får inte underskatta dominoeffekten. Faller en faller………..

 3. […] NYTTIGARE MAT i SKOLAN – Se via You Tube Jamie Olivers MATREVOLUTIONEN. Det berör och engagerar och vi skulle önska att vissa saker ändras innan man sätter fart på de 5 miljonerna. Mera här och länkar: https://bengtingerstam.wordpress.com/2011/12/05/jamie-oliver-forsokte-forandra-ameikas-skolmat/ […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: