LÄTTMARGARINERNA väger lätt

2011-11-14

I tidigare inslag här på bloggen har prisbilden presenterats och jag har bevisat att inget lättmargarin kan hävda sig prismässigt mot smör- och smörbaserade bredbara blandningar, typ Bregott.

Ni som engagerar er för utbytet av lättmargarinerna i skolor eller vården, får här en lite mer detaljerad tabell med fakta. Presentera den för beslutsfattarna på er skola, vårdinrättning och för rektorerna, politikerna eller ekonomiansvarig med frågan om hur de hanterar skattepengarna och ansvarar för barnens hälsa. Siffrorna är i denna tabell jämförda på butiksnivån, men på inköpsnivån vid upphandlingarna blir de annorlunda men ska ändå vara jämförbara, såvida inte någon producent går in och subventionerar sina priser för att inte tappa greppet över skolorna. Krig är krig! Men då syns det ju och då lutar det åt illojal konkurrens, då man säljer under kostnad.

Här är länken till RESURS-INDEX för fett: http://konsument-forum.se/TI/Resurs_Index_fett.doc

Det anger de relevanta siffrorna relaterade till energin i st f jämförpriserna som bara ger kr/kg oavsett mängden inblanda vatten.. Sök tidigare inlägg här på bloggen en tid tillbaka.

T ex detta:   https://bengtingerstam.wordpress.com/2011/11/06/bredbart-smorfett-slar-ut-margarinerna-aven-kostnadsmassigt/

2 Responses to LÄTTMARGARINERNA väger lätt

  1. 40-talist skriver:

    Jag ser i annonsblad att lättmargariner slumpas bort – 10 kr asken! Det gäller att kämpa om marknadsandelarna!

    Fler och fler vet att smör/bregott är bäst.

  2. […] NYTTIGARE MAT i skola, vård och hemma – LÄTTMARGARINERNA väger LÄTT. Här får ni nu det senaste och länk till hela analysen i RESURS-INDEX så ser ni också hur detta byggs upp. Några råd om hur du och några vänner kan agera lokalt.För inte ska vi ursätta våra barn för dessa risker och dessutom betala MERA av våra skattepengar?????????? https://bengtingerstam.wordpress.com/2011/11/14/lattmargarinerna-vager-latt/ […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: