Morötter – senaste lockelsen från handeln

20111015

Ja det var inte meningen att det skulle handla om ”fringisar”. Det är snarare så att man har kapat moroten som en ny och effektiv lockvara för att plocka av oss pengarna snabbare och enklare. Har du någonsin hört ordet

”Snackmorot”?

Inte jag heller, men idag såg jag den! I grönsakshyllan hos ICA. Hela dan har jag gått och smakat på ordet, snackmoroten. Det fastnade liksom, en morot som snackar eller en morot för att få igäng snacket?

Importerad från Danmark, extra små och ”söta”

Ganska rätt gissat, nära en krona styck. 9:90 för påsen eller 49,50 per kilo. Jaha nu liknar det inte morot längre, som brukar kosta några kronor kilot.  Inte kan det heller vara speciella minimorötter man odlat fram för att ha till vickningen, som snacks?

Eller är det vid gallringen som man tar hand om de små som annars kasseras, tvättar och buntar ihop och packar i små påsar. Sen ska de in i distributionssystemet, marknadsföras, få ett artikelnummer och skyltas upp som en ny produkt, men namnet? Klarar det inte.

Men visst, merarbetet betalar sig ju med det osannolikt höga priset för morötter. Det finns en annan liten morot, den svarvade, som man kan ha i en påse i fickan som snacks. Aha, kanske det kommer av det sambandet. Långsökt var det i alla fall och extremt dyrt!

Vårt Klimat-index blir 11,0, d v s kostnaden i kronor för att hålla hungern borta i en timma. 100 kcal, eller motsvarande det man får av ett kokt ägg á 3:- eller ett glas standardmjölk på 1,8 dl för c:a 1:-. Ett dyrt alternativ, lockar man med i alla fall.

PS det kommer mer om KONSUMENT-FORUMS KLIMAT-INDEX.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: