KRISEN ANALYSERAS – just nu i Konflikt i P1

20110827

Ett angeläget tips: Lyssna på radioprogrammet Konflikt, reprisen går i kväll kl  i P1 kl 22.05

Eller lyssna via länk: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=1300&grupp=9035&artikel=4662418

ett lösryckt citat:

”Strama åt” och ”dra åt svångremmen” är återigen honnörsord – men vad betyder det för de som reda har lite? I media pratar man mycket om vikten av att marknaden har förtroende för att politikerna reder ut krisen. Men vad händer om medborgarna tappar förtroendet för de de väljer, för hela det politiska systemet?

Det behövs tips om inslag, inlägg, program, artiklar och uttalanden för att förstå, dels vad jag menar med KONSUmindre och dels för att inse att olika aktörer spelar med en och samma grupp i samhället, KONSUMENTERNA.

Konsumentrollen måste klargöras och det är dags att förstå att det traditionella konsumentskyddet inte räcker och i nuläget inte är lösningen. Det är dags för KONSUMENTAKTIONEN,

https://bengtingerstam.wordpress.com/2011/05/10/956/

där vi konsumenter tar tag i vår situation och agerar. Det vi konsumerar/köper blir producerat och ger staten inkomster i form av moms, via produktionen ger det skatter på arbete också till staten. Statens handlingsutrymme minskar när vi håller igen. Ska vi alltså lösa problemet genom att öka på vår konsumtion? Äter vi mera så blir vi ju fetare! Är det meningen med sänkt restaurangmoms?

Samhället är uppblåst med tillväxten för ögonen, men problemen som visar sig nu tydligare och tydligare och som kräver åtstramning kommer att kräva insatser. Friställ då inte arbetskraften utan dra ner på arbetstiden, det går om vi drar ner på utgifterna, ”KONSUmindrar”, så drabbas inte bara enstaka.

http://www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/konsumindre/konsumindreidx.htm

Ett antal initiativ och artiklar har tidigare skickats ut till våra medlemmar och vi samlar nu dessa i ett dokument, som skickas ut till nya medlemmar. Är du speciellt intresserad av vad vi kan göra via maten, så ange kampanj ”Bättre mat billigare” när du anmäler dig. Om inte får du bara den allmänna informationen som går ut.

Politikerna hoppas att vi ska fortsätta att lita på marknaden, bankerna är de som säkrat greppet om både oss och politikerna. Det är därför jag har skrivit en del sista tiden om hur vi kan välja för att rädda vår ekonomi, bli mindre sårbara och ta mera initiativ, men det kan ju vara bra att läsa vad andra skriver eller säger, så bilden blir mer allsidigt belyst!

Bengt Ingerstam

KONSUMENT-FORUM

PS  vi kompletterar upp detta dokument löpande, så håll koll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: