Dags för lite godis! Men…..

2011-06-05

Smart exponerat vid entrén, KÖP 2 för 20:-, ja det var ju billigt, så jag tog 2 paket med 4 Mums i varje. Brukar ta en efter kaffet, men det borde jag inte, för blodsockret åker hiss.

Sen vaknade jag, när jag läste på paketet,

”Cloetta mums-mums original, bara 80 kcal/st”

Hoppsan, BARA, det är ju nästan energi för en timma! Är man medelkonsument drar man 2 400 kcal per dygn och det gör 100 kcal per timma i drift för kroppen. Då är inte 80 kcal ett BARA. Vilken ful reklamgrej. Vilseledande till max. Ett klart fall för ”Tummen ner” och en analys i KONSUMENT-NYCKELN  (kolla vilken nytta du kan ha av den!)

Innehåll:

Socker, glucose-fruktossirap (det värsta av sockerarter), härdad vegetabilisk olja (in på svarta listan) och ytterligare 13 ingredienser till, men dessa första räcker för att bli rädd.

100 g ger 400 kcal, paketet kostade 10:- (kampanj), vägde 80 g och då blev kg-priset 125:-. 12:50 per 100 g som ger 400 kcal, vilket ger 3:12 per 100/kcal, en bra bit över priset för fullmjölk eller ägg, men sockret gör ju maten billigare p g a sitt höga energiinnehåll. Det vet man inom industrin, alltså drygar man ofta ut med socker för att ge billigare mat, men hu så riskabelt för alla oss som ligger i gränsen för diabetes och vi är många.

80 kcal extra som lite sött efter kaffet och du har nästan dubblat ditt energiintag! Inte undra på att vi måste motioner nästan dubbelt så mycket – eller dra ner på nästa all annan mat som kanske vore nyttigare.

Sådana här analyser kommer ibland i KONSUMENT-NYCKELN till medlemmarna. Med konsumenternas NYCKEL tjänar du snabbt in kostnaden för medlemskapet. Dessutom är det en NYCKEL för bättre hälsa.

Detta passar i KONSUMENTAKTIONENS kampanjer ”BÄTTRE MAT BILLIGARE” samt HÄLSA och VÄLMÅENDE och dessutom anmäler vi detta till både Livsmedelsverket och Konsumentverket – får se vad de orkar eller kan göra.

Vi tycker det är bedrövligt att man måste lura oss så här, fresta oss – de vill åt våra pengar, inte hjälpa oss att må bättre!

MYCKET ILLA CLOETTA!

Alltså in på hemsidan (om 10 dagar) under ”Tummen upp o tummen ner” med 5 tummar ner, samt på Chicken Race, som exempel på hur man skojar med oss för att lura av oss våra pengar och hota vår hälsa.

VISST KAN MAN LÄTT TJÄNA IN DE 100:- ETT STÖDMEDLMSKAP KOSTAR?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: