Internationellt erkännande till vår GMO-kampanj!

2011-05-20

I en artikel från internationella ledande ”gmo-forumet” GMW  den 16 maj, uppmärksammar de utvecklingen i Sverige på GMO-fronten och uppmanar att man borde göra lika även i England.

1. Sweden heads for GM-free status: UK should follow (länk i dokumentet som bifogas längre ner)

Det är inte utan stolthet som vi läser att det är ”den konsumentledda aktionen som spelat en ledande roll i lobbyarbetet för denna förändring” (Swedish Consumer Coalition är Sveriges Konsumenter i Samverkan):

“The move has been consumer-led. The Swedish Consumer Coalition has played a leading role in lobbying for the change, brought about despite both the pro-GM stance taken by the Swedish Government when voting at the EU Council of Ministers and criticism of retailer policies from the Swedish National Food Administration.[4]”

Kampanjen har lyckats “trots den GMO-positiva inställningen och röstningen från den svenska regeringen och kritik från Livsmedelsverket mot handelns agerande”, säger man.

Detta visar att vår organisation har uträttat något som var större än vi först insåg, att ta Sverige till denna ledande position i, åtminstone Europa, i kampen att sätta totalstopp för GMO-användningen på livsmedelsområdet. INGET GMO på butikshyllorna och heller inget GMO via fodret till inget ont anande grisar! Det visar också att just ”konsumentrollen” har haft en avgörande roll i opinionsarbetet, där många olika organisationer också har deltagit. Kanske var det viktigaste draget just att vi utlyste bojkotten mot det svenska grisköttet, för att få igång en dialog med producentledet, som ju alltmer har behövt stödet från just konsumenterna.

Mera i detalj gick jag in på det i blogginlägget: Visst är det mycket vi skulle vilja förändra!

https://bengtingerstam.wordpress.com/2011/05/17/visst-ar-det-mycket-vi-skulle-vilja-forandra/

som las ut på hemsidan samma dag men redan kvällen innan las det ut på FACEBOOK i KONSUMENTAKTIONEN för att värva med nya medlemmar:

https://www.facebook.com/bengt.ingerstam

Hur kan detta värderas?

Jo genom mera stöd på olika sätt från medlemmarna men också genom att sprida informationen, antingen genom att hänvisa till blogglänken eller Facebook (kopiera då texten med länk, eftersom notisen åker neråt så fort annat läggs ut).

Motivera varför fler ska gå med, då det faktiskt går att ”vara med och påverka”. Kampanjen är inte avslutad! Inte vår organisation heller! Det kommer att behövas fortsatt bevakning och lobby, för Monsanto och gänget hittar snart på något mera jävelskap.

Men detta var som någon sa: ”det här är större än många inser!”

Stöd också själv via eget medlemskap i KONSUMENTAKTIONEN just kampanj GMO. Mer info finns i dokumentet ”Kampanj-orienterad verksamhet i KONSUMENTAKTIONEN”

Skulle vi inte omgående kunna få 1000 nya medlemmar bara på denna framgång, det vore den väl värd. Det är ju inte mer än 2 kg smör i investering = 100:- per person och då

skulle vi ha ”räddat Konsumentsamverkan”!

En belåten, hoppfull och stolt ”ordförande”

Bengt Ingerstam

2 Responses to Internationellt erkännande till vår GMO-kampanj!

  1. annelie skriver:

    Det är med stolthet jag skriver , tänk vad mycket vi kan göra vi konsumenter då vi står tillsammans.
    Nu måste vi lägga in högväxeln för få alla till att vilja vara med för att kunna göra oss hörda och för att kunna göra flera saker som uppmärksammas ute i världen och i vårat Sverige.

  2. banco edwards skriver:

    Howdy! I just wish to offer you a huge thumbs up for the great information you’ve got here on this post. I am returning to your web site for more soon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: