Trams är professors omdöme om kostdiet

Kostdoktorn, han med boken ”Kostrevolutionen” skriver om professor Annika Rosengren´s uttalande i Wärmlandstidningen nwt.se där hon uttalade sig kritiskt om LCHF-kosten och påstod att det inte fanns någon forskning, kallade det direkt för trams.

Så kunde auktoriteter uttala sig förr och få vara oemotsagda. Men idag med Internet, bloggar, Facebook och Twitter kommer opinionen ikapp dem fortare än de anar. Medborgarnas och andra experters dom uteblir inte och nu är hon riktigt ute i blåsväder, ifrågasätts på ett verkligen noterbart sätt. Läs inlägget direkt på Kostdoktorns blogg, så får du tillgång till alla kommentarerna även där, de är inte nådiga. Kommentarsfunktionerna numera i alla media, även tidningarna, ger nu en annan dimension på det som sägs, ofta får det inte stå oemotsagt. Det är inte längre bara forskare som kritiskt granskar varandra, nu dömer allmänheten hårt och öppet. Prof Annika ”Trams” Rosengren har nu sågat sitt förtroende i allmänhetens ögon, definitivt. Rätt eller fel? Ja hon kan själv inte återupprätta det.

Det har hänt förr att oförsiktiga uttalande har blivit hett debatterade i de sociala medierna, som t ex Stephan Rössners uttalande att ”det går lika bra att banta med hallonbåtar”.

Alla som mår bättre och går ner i vikt ordentligt på LCHF kosten fortsätter nog vad än professorerna säger, de som inte lyckas slutar väl, men skaran ökar lavinartat och ansvaret för sin hälsa tar nog folk alltmer själva, man litar inte längre på experterna som motsäger varandra och uttalar sig efter sin tillhörighet av grupp i samhället, t ex dietistkåren som inte får säga vad som helst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: