IOGT-NTO lovvärt – anmäler alkoholreklamen

MARKNADSFÖRING Genom att sända från ett annat land struntar tv-kanalerna i förbudet mot alkoholreklam. Men även näringsidkarna själva är ansvariga och vi anmäler därför i dag en rad företag till Konsumentombudsmannen. Det skriver Anna Carlstedt, IOGT-NTO.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/nu-anmaler-vi-alkoholreklamen_5983555.svd

KOMMENTAR: BRA! Oavsett vad vi tycker om olika drycker är detta ett lovvärt initiativ. Reklambranschen saknas respekt för regler och brister i moral när det gäller att få informera, letar alltid kryphål för att nå oss konsumenter för att sälja mera, för sina egna intressen. Den som gillar öl eller vin eller … klarar sig utan deras fula reklamtrick och vet säkert var drycken finns att köpa. Ska bli intressant att se vad KONSUMENTVERKET orkar göra. Alla anmälningar vi gjort om Unilevers margarinreklam, hur ful den än må vara, har de konsekvent negligerat och inte gjort något åt.

Vad kostar reklamen?

Större insatser krävs för att sanera reklamen, helst dra ner den till hälften till att börja med. I går hörde jag att man förutser att 33 miljarder ska spenderas under innevarande år. Lägg till sedan alla påslag man gör sedan på produkterna på vägen till oss konsumenter och moms på det så är vi nära 80 miljarder som ska tas ur konsumenternas plånböcker. Det motsvarar cirka hälften av vår a utgifter för maten! (bara en storleksjämförelse!). Börja med allt skräp i brevlådorna som inte bara kostar utan skapar en massa sopor! Har inte reklambranschen koll på hur dj-a trötta vi konsumenter är på all reklam och alla störande löjliga snuttar i TV?

Bengt Ingerstam

Sveriges Konsumenter i Samverkan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: