Bloggar som gör dold reklam om margarin

Aftonbladet har den 8 november kommenterat

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article8242018.ab

vår anmälan till KO om ifrågasatt dold reklam i bloggar som Pernilla Wahlberg och Charlotte Perrelli  driver. Speciellt viktigt att få utrett om det strider mot marknadsföringslagen och därför upp till KO att göra den bedömningen., i synnerhet för att dessa två skönheter ju är bland de mer hälsomedvetna bland kändisarna.

Intressant läsa kommentarerna, som spretar rejält. Väldigt många är ju medvetna om margarinets faror, bl a en som länkar till en annan artikel i AB, av Karin Ahlborg, som inte skräder orden om margariner i sin artikel

En ”tomte” (hittar inte kommentaren längre) beskyller oss för att vara ett gäng pensionärer. Skulle ungdomar vara mer positiva till margariner då? Om någon vill veta vad vår organisation är går det bra att botanisera mera på vår hemsida och därifrån läsa mera i ”Bengts nya blogg” samt följa våra sidor på FACEBOOK. En inte oväntad insinuation är vem som skulle sponsra oss. Sanningen är att varken Konsumentverket eller staten ger oss något stöd, det är medlemmarna själva och de som uppskattar det vi gör, är välkomna att ansluta sig, så blir vi starkare och större, för Sverige behöver en fristående organisation, fri från partipolitiska influenser eller länkar till näringslivet. Om inte konsumenterna själva bygger sin organisation, så kommer vi bara att ha statligt finansierade konsumentorganisationer, som får monopol på att ”företräda konsumenterna”

En annan påpekar att han/hon är medlem i Sveriges konsumenter, som minsann inte gjort denna anmälan och undrar hur man kan heta så. Ja det undrar vi också, men Sveriges Konsumenter ändrade sitt namn för ett tag sedan från Sveriges Konsumentråd och tog halva vårt namn, bara uteslöt ”i Samverkan”.

Sen ska det bli intressant att se om vår lagstiftning är tillräcklig eller om Konsumentverket har muskler att bevaka om lagstiftningen följs, som är deras uppdrag. Konsumenter har rätt att kunna skilja på reklam, skvaller eller personliga omdömen.

Många hittar inte Charlotte Perrellis blogginlägg och det beror på att man gömt undan det. Inslaget om FLORA fick man söka efter på ”Flora” för att hitta, finns nu på: http://charlotteperrelli.chic.se/antligen-design-till-matvarorna/

Kommentera gärna detta inlägg!

Bengt Ingerstam, ordförande

En kommentar från Louise Ungerth har kommit men går inte att läsa. Läs hennes inlägg på sin egen blogg så länge

2 Responses to Bloggar som gör dold reklam om margarin

  1. […] Bloggar som gör dold reklam om margarin     08 december 2010 […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: