Spara pengar med öppna ögon

Visst kräver det lite ansträngning, men det krävs också för att tjäna ihop dina pengar som du behöver för att kunna handla.

Häromdagen skulle jag köpa en bit mögelost, till kvällens feststund. Den bästa tycker jag är Saint Agur. Hos ICA tog de 269:- kilot, på Konsum 249:- och på Willys 205:- Skillnad 64:- kilot. Så då blev det ett besök på Willys. Vilken jack-pot! De sålde några med 50% för ”kort datum”. I detta fall betyder det verkligen bäst just nu, på topp i mognad, men spara inte utan ät den i kväll.

 

Lägger nu en speciell kategori ”Spartips” så du kan enkelt klicka dig fram till just alla kommande spartips. Så kommer de allt eftersom och inte i en lång artikel.

3 Responses to Spara pengar med öppna ögon

 1. Louise Ungerth skriver:

  Gillar också St Agur! Och såå klokt av Willys att sälja god, mogen ost för halva priset i stället för att slänga den på ”bäst- före datum”. Och klokt av dig att köpa!

 2. stig hastrup skriver:

  Men varför partout äta den samma kväll? En god ost blir bara godare ju längre den mognas!

  • ingerstam skriver:

   Hej Stig,
   skulle just ha osten för kvällens ”övning” och då var ju denna ost till halva priset perfekt mogen, men inre alla ostar blir bättre med tiden. Västerbotten mår ju bra av lagring, men en Brie de Meaux blir snart svåräten och en Saint Agur får strax efter BFDagen en ökande amoniaksmak. Både kittostar och mögelostar har en ”formkurva” och det är en smaksak när man tycker toppen inträffar.
   Bengt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: