FLORA blommade snabbt över

Det tog ett snabbt slut verkar det som. I somras annonserade Unilever våldsamt om deras nya FLORA, med klöver på paketet och ”En doft av sommar” – man gjorde naturligtvis inte FLORA på klöver! Men det skulle väl anspela på smör.

Nu några månader senare reas FLORA ut i butik för 50%.

Butiken ansåg tydligen att det var svårsålt och bäst att rea i god tid före ”bäst-före-datum” (BFD). Inhandlade paketet 2010-12-01, alltså 1 december, 7 dagar före BFD. Vilket dunderfiasko! (Köpte det inte för att äta, men ha som minne.

FLORA reas

Reklamen har det inte varit svårt att missa, i Charlotte Perrellis blogg där ”hon” kommenterar den nya designen och berättar att det finns i normalsaltat och extrasaltat. Så insatt man kan vara! Dessutom utdelning på Stockholms Central och i media. Det ”lustiga” är att de båda nya margarinerna, FLORA och MILDA, har hög fetthalt, 80%, som smör alltså! Har man glömt den massiva reklamen om lättmargariner? Nu är alltså inte ”lätta” inne längre, det gäller nu att imitera smör, som alltmer ”säljer som smör”.

Läs också Pernilla Wahlgrens reklam för MILDA

3 Responses to FLORA blommade snabbt över

  1. maxiq skriver:

    Klöver gör sig bäst när det har passerat genom en ko! 🙂

  2. Ann skriver:

    Idag var allt smör slut på ICA-Maxi…med en skylt ursäktade dom sig och sa att smör skulle komma senast på söndag!Idag är det tisdag… Först blev jag lite glad, såg det som att det köps mer och mer smör. Förvisso är det så…men kan det ligga något annat bakom…

  3. […] FLORA blommade snabbt över 01 december 2010 […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: