EU vill stoppa kloning av djur

Det tror vi inte alls på! De vill bara vinna tid och låta lobbyisterna få chansen att rädda situationen.

Så här skriver EU-portalen idag

—–   Rapporten, som föreslår ett tillfälligt stopp på fem år för livsmedelsproduktion av klonade djur samt för kloningen av husdjur, är ett svar till Europaparlamentet som för två år sedan krävde totalförbud för kloning.

Så långt vill inte kommissionen gå utan föreslår att förbudet blir tillfälligt och att det inte berör forskning, bevarande av utrotningshotade arter eller läkemedelstillverkning.—–

Som vanligt kommer man med lugnande information ”det finns inte några vetenskapliga belägg som visar att det skulle vara farligt att äta livsmedel från klonade djur”. När ska de lära sig att det är inte vårt primära argument, så lågt ligger inte konsument-oron. Det är ett maktövertagande som ligger på lut.

Den där visan har vi också hört till leda. ”vetenskapliga belägg” ger vi inget för, för vetenskapligt betyder bara ”så vitt vi vet idag” och det är ingen garanti. Vi kräver ”historiska belägg” och det får ta tid, för vi konsumenter har inte bråttom. Det har däremot intressena bakom både denna utveckling och gentekniken, samt läkemedelsindustrin. Hade vi haft principen ”historiska bevis” hade vi aldrig behövt uppleva neurosedynkatastrofen och en massa tillbakadraganden av läkemedel med svåra biverkningar.  Historien är full av bakslag, vi borde läsa av det.

Det är fegt av EU-kommissionen att bara förslå ett tillfälligt stopp på 5 år. Men låt oss trappa upp vår ”lobby” och lansera hårt kravet på ordentliga och opartiska utredningar och historiska bevis. Var så säker på att nu mobiliserar industrilobbyn, varför ska inte vi konsumenter bygga upp vår lobby! Vi måste agera under dessa fem års tillfälligt stopp. Det är bråttom. Därför måste konsumentrörelsen växa snabbt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: