Hösten på väg och därmed influensa i någon form

Att stärka sitt immunförsvar är alltid en bra investering. Kanske har inte alla varit tillräckligt ute i solen i sommar, men att öka på med D-3 vitamin är en bra försäkring och riskerna för överdosering är inte stora, om ens befintliga.

SVT skrev om det i Vetenskap den 8 oktober: Ljus bra för ben och blod

Även EXPRESSEN skrev  i sin avdelning Hälsa: Rädda hjärnan med D-vitamin

Men nu är det för sent om man inte åker söderut på semester. Då är tillskott en bra lösning. Tro inte att det räcker med lättmjölk, det är bara ett marknadsföringstrix, skulle behövas 13 liter per dag för att täcka dagsbehovet. Tillsatsen av D vitamin i margarin uppväger inte de övriga nackdelarna med att äta margarin.

Vi har gjort en omfattande granskning i serien ”Konsumenter granskar”

Stärk immunförsvaret inför influensautbrotten!

Faktabladet:

I KONSUMENT-NYCKELN NR 31 har vi också kommenterat, i senare delen av dokumentet, just D-3 vitamin behov och källor. Detta är en demoversion, så den är fri även för icke medlemmar att läsa.

Vad forskarna i artikeln i SVT kom fram till var att det borde komma en höjning av rekommendationerna från myndigheterna för intaget av D3-vitamin, precis som vi redan i fjol skrev i vår granskning. Det som apoteken säljer är för svagt, 400 IE, välj minst kapsyler med styrka 1000 IE.

Det fina med D-3 vitamin är att det har god effekt på så mycket mer än bara immunförsvaret. Det framgår också av artiklarna vi citerar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: