Bye, Bye GMO-foder

Efter City Gross föredömliga beslut att enbart sälja griskött från grisar som inte ätit GMO-foder, och den omfattande debatt det skapat, lanserar ny ICA sina ”gårdsgrisar” som bl a är ”GMO-fria”, d v s inte ätit GMO-foder. Nu väntar vi bara på COOP (!) och Axfood, sen har svenska konsumenter hela GMO-frågan i sina händer (plånböcker!).

Får vi nu be handeln att sluta med sina svinaktiga lockpriser (idag på Willys svinfile – import – för 39:90) så kanske vi får en hållbar svensk produktion och grisproducenter som kan överleva.

Kanske har debattartikeln i SvD den 1/10 från GM-förespråkarna fått helt oavsedd effekt, d v s att GMO-sojan försvinner från Sverige. Det har ju i stort varit enbart en del av grisbönderna som köpt den. Tidigare lyssnade de inte på konsumentkraven, men nu kanske med handelns hjälp, tvingas inse att det är för oss konsumenter man producerar grisar och finns det inga mervärden i förhållande till importerat, så finns inga skäl för oss att välja svenskt.

Hur många timmar till ska vi vänta på att COOP gör något för sina konsumenter och landets grisar? Likaså Axfood?

Marknaden går inte att styras längre av Monsanto-trogna!

NYTT: kom just nu 6/10 rapport om att USAs bönder överväger att gå tillbaka till konventionella grödor och lämna GM-grödorna. Här är artikeln

U.S. Farmers Realize Disadvantages of Genetically Engineered Seed. May slowly but surely switch from biotech seed to conventional seed

Daily Tech, 5 October 2010

http://www.dailytech.com/US+Farmers+Realize+Disadvantages+of+Genetically+Engineered+Seed/article19802.htm

One Response to Bye, Bye GMO-foder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: