Kolla in vad Monsanto står för

När du läst debattartikeln i Svenska Dagbladet ”City Gross sprider villfarelser”  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/forskare-sprider-villfarelser_5435769.svd och inte orkar läsa alla dessa nära 400 inläggen, offra 9 minuter och titta på http://www.youtube.com/watch?v=hErvV5YEHkE som avslöjar Monsantos alla manövrer, lögner, falsarier och vad det är man vill med makten över maten, bönderna och konsumenterna. Det räcker för att säga nej till GM och GMO.

Vad säger författarna till artikeln om dessa fakta?

Har du tid att läsa alla kommentarerna – snart 400 – så blir du imponerad över hur många som mobiliserats för att ställa upp bakom aktionen att dels attackera City Gross, dels få det att se ut som om vi konsumenter är galna idioter, ”miljömuppar”, bakåtsträvare, okunniga och vilseledda. Det här är ingen spontan aktion utan väl regisserad kampanj. Några dagar innan artikeln gick Debatt i TV med samma Monsanto-supporters både med i programmet och bakom att det blev av. Innehållet i SvD-artikeln hade läckts i förväg till TV? Även där kom argumentet om att rädda världssvälten fram, via bl a ”stjärnkrögaren” Carl-Jan Granqvist. Tro inte att allt detta är spontana inlägg i en debatt, det är panik i lägret bakom Monsanto. Så länge GM-industrin fick ut GMO-sojan via grisarna, var det lugnt, men nu när denna enda väg till att få sälja sin GMO-soja börjar gunga och hotas, har det utlöst panik och Monsanto-armen har mobiliserats.

Att man lyckades påverka EU så att endast GMO ingående i livsmedel skulle märkas, men för GMO i foder behövde inte slutprodukten köttet märkas, trodde man skulle vara räddningen för GM-industrin. Hotet från City Gross blev för mycket för alla dem som är beroende av att bli av med sina GMO-produkter. Ha det i åtanke när du läser alla kommentarerna till SvD-artikeln.

När vi konsumenter sveks av EU och inte fick den nödvändiga märkningen, får vi gå andra vägar. Läs här om vår utlysta bojkott mot svenskt fläskkött, när producenterna inte höll rent från GMO-sojan.

Står det klart nu vilket hot City Gross agerande blev för Monsanto-gänget?

5 Responses to Kolla in vad Monsanto står för

 1. MrArboc skriver:

  Sitter foliehatten bra? För Monsanto är City Gross agerande ungefär som ett loppspott i havet (alltså helt försumbart!), så du kan nog glömma den konspirationsteorin och debattera som en vuxen människa.

  • ingerstam skriver:

   Debattens utveckling på få dagar är unik. Det är nog snarare en spricka i skyddsvallen, som kommer att vidgas. Varför annars dessa upprepade attacker från GM-förespråkarna, inkl vissa forskare? Vore det inte ett hot skulle man inte offra en spottloska på att argumentera.

   • MrArboc skriver:

    Som jag ser det så är det dom som har ett sansat och sakligt förhållande till GMO som har blivit attackerade, och då är det ju rätt naturligt att man tar debatten och förklarar och förtydligar.

    Hade dom inte gjort det hade det också varit ”fel” enligt vissa opinionsbildare…

  • bengeten skriver:

   Mr Arboc !
   Hoppa artighetsfraserna som foliehatt och det där med vuxen människa.

   Efter ICAs beslut att följa delvis City Gross så kommer snart COOP – kan man utgå ifrån – och Axfood och då är det en fråga om inte GMO-foder har sett sina bästa dagar i Sverige och blir ett bra exempel för övriga Europa.
   Se mitt inlägg den 4 okt här i bloggen.
   Bengt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: