Debatten om GMO och City Gross aktion tar fart

Nu verkar det som brasan tar sig! Efter år av lamslagen debatt om genteknikens vara eller inte vara – med bl a GMO i maten eller i fodret, tog City Gross ett välkommet initiativ, VÄLJ GMO FRITT . Redan där har vi lagt in ett flertal kommentarer, likaväl som vi skrivit på vår FACEBOOK sida.

Ett antal oroade forskare och GMO-förespråkare såg sin chans att gå in i debatten och försöka styra upp vad folk ska ha för uppfattning. Självklart talar de i egen sak och avslöjar därmed att det är oroliga för den växande skepticismen mot utvecklingen, oron för sina fortsatta jobb och att GM-industrin med Monsanto i spetsen inte ska få tillbaka sina investerade pengar och att patentfrågan kan bli deras fall. Därav debattartikeln i Svenska Dagbladet den 1 oktober . Märkligt att de som skrivit under vad någon förberett inte inser att de öppet vädjar för sin ”sjuka moster”. Men det har satt fart på andra aktörer också. Vi några stycken gick i all hast ut med en replik samma  dag: ”Forskare sprider villfarelser” .

Reaktionerna är ovanligt många. På forskarnas artikel är antalet kommentarer snart 400 och på vårt genmäle är det över 100 kommentarer redan. Det är ovanligt många, och det är både de som håller med och de som håller emot. Det ser ut som ”forskarlägret” har mobiliserat GMO-förespråkarna att gå in och blåsa under, för så här har det aldrig varit i debatten tidigare.

Vi har deltagit så mycket vi kan på båda hållen och fortsätter dessutom här i bloggen, samt på FACEBOOK och på måndag kommer det även på ”Konsumentsamverkans” hemsida

Sprid det här så många fler går in och tar konsumenternas parti!

One Response to Debatten om GMO och City Gross aktion tar fart

  1. […] Debatten om GMO och City Gross aktion tar fart […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: