Svenskt fläskkött producerat med GMO-foder

NEJ TACK !

Vad är det för fördelar nu att köpa svenskt griskött? Det blåste ju före Jul rejält om missförhållanden i stora grisuppfödningar, sen kom nu sojaimporten med Brasiliansk soja, besprutad med i EU förbjudna medel Parakvat och avslöjandet att Lantmännen ökat försäljningen av GMO-soja till de svenska grisbönderna.

Läs mera på Matens pris på P1 hemsida

Snålheten bedrar nu klokskapen. För att spara på produktionskostnaden, ören, säg 1:- per kg kött (högt räknat) så tackar man nej till de svenska konsumenternas stöd.

Läs min debattartikel i ICA NYHETERNA

Vad betyder 1:- mot prisskillnaderna i butikerna, danskt för  49:90 mot 169:- för svensk fläskfilé – över 100:-/kg? Nu när vi inte kan köpa svenskt för att undvika GMO-sojan har vi ju ingen nytta av att stödja de svenska grisbönderna!

Handelns prisdribbel förstör ju marknaden och får oss konsumenter att göra avkall på våra värderingar – på en marknad som inte fungerar!

Höj er nivå, svenska grisbönder, rensa rent i er bransch, gör som både fågel- och mjölkindustrierna, tacka nej till GMO-sojan och lyssna på konsumenterna, så kanske ni kan få vår hjälp för att lobba igen för det svenska grisköttet och mot handelns skadliga frestelser med priser som inte är realistiska.

One Response to Svenskt fläskkött producerat med GMO-foder

  1. […] Svenskt fläskkött producerat med GMO-foder […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: