Konsumenter ska hålla käft, annars blir vi kallade SVIN

2010-03-04
Senaste dagarnas avslöjanden om sojan som Lantmännen importerar, samt att den genmodifierade sojan nu ökat till 30% i sålt grisfoder, har upprört konsumenterna.
Vi som ska äta och betala maten kräver att man eliminerar sojan, även av hälsoskäl (österogena effekter). Men producentledet vill inte lyssna på oss konsumenter. Läs våra två pressmeddelanden på http://www.konsumentsamverkan.se
I böndernas egen tidning Lantbruk citerade man delar av vår pressinfo om bojkotten av svenskt griskött och ilskna kommentarer uteblev inte, mer svavelosande än i normal debatt. Läs kommentarerna, då förstår ni vilken bransch det rör sig om.
Någon dialog kommer troligen inte igång och att lyssna på konsumenterna finns inget intresse för. Då får vi väl använda köpkraften. Myten om den svenska djurhållningen och uppfödningen har fått många törnar senaste tiden, se flera tidigare inlägg här på bloggen. Kan inte låta bli att klippa ut ett av svaren på artikeln i Land Lantbruk, från
Dante:

Svar till Bengt Ingerstam: Ja Bengt jag har läst hela pressmedelandet och det har klarnat! Sveriges grisbönder eller övriga bönder behöver INTE er som kunder!
Ni behöver OSS för att kunna utöva era påtryckningar!
Jag tycker vi ska satsa ALLT på att exportera vår mat till utlandet! Allt kött vi säljer här i Sverige är att kasta pärlor till SVIN!!

Tack för den passningen. Känner någon sig mer stimulerad att offra pengar på att stödja de svenska grisbönderna efter detta?

Nej bort med sojan, både den giftbesprutade och genmanipulerade, börja använda svenskodlat foder och se till att bygga in mervärden i den svenska produktionen. Varför ska vi annars betala mer för den svenska fläskfilén? Idag skiljde det 60:- per kilo mellan den svenska och den danska i en affär jag kollade, delvis även handelns fel förstås. I slutändan sitter vi där med SVARTE PETTER i alla fall. Hur länge ska vi finna oss i det?

.

One Response to Konsumenter ska hålla käft, annars blir vi kallade SVIN

  1. […] Konsumenter ska hålla käft, annars blir vi kallade SVIN […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: