Det är inte LÄTT A tt överleva

2011-11-07

Det cyniska är att margarinindustrin gjort allt för att svartlista smör och smörbaserade matfetter. De påstod att konsumtionen skapade allehanda sjukdomar, fetma, diabetes, högt kolesterol med risk för hjärt- och kärlsjukdomar, övervikt och allt det för med sig.

Margariner var ”i stället för” och för att undvika att bli sjuk och var alltså ”hälsan själv”.
Det sjuka var att dessa lögner nu rämnar och motsatsen bevisas. Det framföres nu av forskarna att det aldrig bevisats något samband mellan de mättade animaliska fetterna och hjärt- och kärlsjukdomarna.

Nu slår lögnerna tillbaka och kommer t o m ut i media , på ett så rakt och naket sätt man aldrig sett förut. Artikel i Aftonbladet från 2009 av Elisabet Höglund är mer aktuell idag än för något år sedan

Kredit ger Elisabet Höglund berömvärt också åt civilingenjören, miljödebattören Gunnar Lindgren som började forska om margarinerna och som blev vår expert och samarbetspartner under alla åren då det blåst ordentligt om margarinerna

Läs hela artikeln av Elisabet Höglund här:

http://www.expressen.se/kronikorer/elisabethoglund/1.1722834/elisabet-hoglund-sen-det-fettsnala-margarinet-slog-igenom-har-antalet-cancerfall-okat-inte-minskat

Dessutom har vi räknat ut att lättmargarinerna är dyrare än de smörbaserade bredbara SMÖRgåsfetterna. Så hur ska skolledningarna nu försvara margarinerna?

Massor av mera information finns här sedan alla åren av kampanj mot margarinerna och även Lindgrens artikel om Gary Taubes artikel 2001 om tvivlet på de mättade fetternas farlighet

 Debatten om matfetter

http://www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/livsmedel/fettdebatt/matfettidx.htm

Mättat fett är lika bra som annat fett

http://www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/saker/m-mfettbafett.html

SMÖRjan (margarinerna) måste nu ut ur skolornas matsalar! Följ frågan på Bengts nya blogg på nätet: https://bengtingerstam.wordpress.com/

NYTTIGARE MAT i SKOLAN         är samlingsnamnet

5 Responses to Det är inte LÄTT A tt överleva

  1. Monika Strand skriver:

    Hur ska vi få till en förändring i våra skolor??

  2. Maja gräddnos skriver:

    Ett MÅSTE: Läs docent Ralf Sundbergs nya bok FORSKNINGSFUSKET! som på ett lysande sätt beskriver det förfärliga forskningsfusket inom läkemedels- och livsmedelsbranschen tidigare och som fortfarande pågår!!! Detta fusk i USA ligger som bekant som grund för våra näringsrekommendationer från Livsmedelsverket och kosten för bl a diabetiker.Usch!

    • Eva Ivarsson skriver:

      Håller med! Har nyss börjat läsa ”Forsknigsfusket” och man förstår allt mer
      Hur manipulerade vi är! Var kritisk, ta reda på fakta , tänk själv . Snart ”ska” alla friska människor knapra piller av olika slag och gränsvärden blir allt snävare! Hoppas många läser boken och får fräscha tankar!

  3. […] NYTTIGARE MAT I SKOLORNA – Det är inte LÄTT A tt överleva! Nytt inlägg på bloggen, efter Elisabet Höglunds artikel som jag hittade idag på nätet ifrån ATFTONBLADET om margarinerna. Det rör sig snabbt nu. Läs och SPRID och DELA detta! Bloggen här: https://bengtingerstam.wordpress.com/2011/11/07/det-ar-inte-latt-a-tt-overleva/ […]

Lämna en kommentar