Vilken matjessill till midsommar?


En fråga om smak, innehåll och pris!

Gör din egen test, här har du formulären:


I årets test från Sveriges Konsumenter i Samverkan (tradition sedan 2003) fick 3 märken dela på första plats. Man testar konsistens, kryddning, bitstorlek, sälta, färg/utseende. 5 är högsta poäng per egenskap och det ger max 25 för den mest perfekta matjessillen. Årets toppsillar nådde 21 poäng.  Inarbetade märket ABBA nådde poäng mellan 17 och 12, dåligt även i år!

ABBAs Bohusmatjes mest skräp

Många tester i olika tidningar går mest efter smak, men titta på innehållet i burkarna, ibland är hälften bara skräp. 10 fina bitar är bättre än 5, eller hur. Är man två som ska dela på en burk är 5 bitar inte mycket att dela på. Då är det säkrast att välja avlång burk, då får man ju en filé per person (c:a 4 normala bitar). En av vinnarna i år var just Lysekils avlånga för 19:50.

Tar man med priset i bedömningen så lyser i år Eldorado som 1:a med bäst i test (21p) och pris (6:50). Hittar man Klädesholmen till kampanjpris 3 för 20:-  så har du en god 2:a. Den avlånga Lysekil för 19:50 ger bra valuta för pengarna, inget skräp, 3:a om man väger ihop kvalitet och pris.

Värderar man bitstorlek och mindre skräp kan man välja mellan alla utom ABBAs, ”skräp av ABBA!” Inte väntat att helhetsbedömningen placerar ABBA på de sista platserna, dyraste också. Det var oväntat!

Se hela testen och bilder på alla märkena och innehållet på ”Konsumentsamverkan”:

eller direkt avsnittet om matjessill:

About these ads

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 255 andra följare

%d bloggers like this: